Hoşgeldiniz !

~~~~~~~~~~~~~~~~

29 Nisan 2015 Çarşamba

ELMALI MUHALLEBİ


Bu tarif annemden. 

Elmalı Muhallebi:

Küçük bir değişiklikle tabi. Normalde elmalar ikiye bölünerek yapılıyordu. Ama ben değiştirdim.

4-5 adet elma kabukları soyulup küp küp doğranır, üzerine, yarım su bardağı su, yarım su bardağı şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın eklenerek pişirilir.
Ayrı bir tencerede 1 litre sütün içine 1'er yemek kaşığı un, pirinç unu, mısır nişastası, buğday nişastası, 4 yemek kaşığı şeker eklenerek pişirilir.
Kuplara önce elmalar pay edilir üzerine de muhallebi koyulur. 

En son da elmaların karamelize suyu üzerlerine gezdirilir. 
Ve servis yaparken isteğe bağlı olarak üzerine bolca Antep fıstığı ile file bademle süslenir.
Soğuk servis edilir.
Bu ölçüler ile 6 adet kup çıkıyor.
Hafif ve güzel bir tatlı. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: