ELMALI TURTA
MALZEMELER:
İçi İçin:
5 adet rendelenmiş elma
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tarçın
1/2 yarım su bardağı dövülmüş fındık içi
Hamur Malzemesi:
1 paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1/2 yarım kilo elenmiş un
1 çay kaşığıkarbonat
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yapılışı: Önce iç malzemelrini bir tencerede şeker eriyip malzeme çekene kadar, 5 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Bir kapta hamur malzemelerini hapsini karıştırıp yoğurun. Yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamurdan biraz süsleme için ayırın. Kalan hamuru yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Üzerine iç malzemesini yayın. Süslemek için ayırdığınız hamurdan istediğiniz şekli verebilirsiniz. Fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmasını bekleyin. Ilınınca süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın.
Not: Hamurdan farklı şekilde yapmak isterseniz yarım cm kalınlığında ve 20-25 cm çapında daire yapıp, daireyi 8 eşit parçaya üçgenler şeklinde kesin. Üçgenin geniş kenarına çay kaşığı yardımıyla elmalı içden koyun. Sivri köşesine duğru rulo yapın. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder