Hoşgeldiniz !

~~~~~~~~~~~~~~~~

17 Şubat 2009 Salı

TUZLU KEK


 

TUZLU KEK

MALZEMELER:
1 paket margarin
1 çaybardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay kaçığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar elenmiş un
İçine:
Yarım su bardağı beyaz peynir
Yarım su bardağı kaşar peynir
Dereotu
Maydanoz
Yapılışı:
Un hariç malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Kek kalıbının içine yağlı kağıt serin, kağıt yoksa kalıbı az yağlayın. Fırında hafif kızarana kadar pişirin. Pişdiğini anlamak için bıçak batırabilirsiniz. Eğer malzeme yapışıyorsa pişmemiş demektir. Pişen keki kalıpda biraz ılımasını bakleyin. Dilimleyip servisyapın.
Not: Aynı malzemeden POĞAÇA yapmek için. Malzemeye peynir ve dereotunu koymadan yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp, içine peynir maydanoz yada dereotu karışımını koyup poğaça şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre çörek otu yada susam serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok: