Hoşgeldiniz !

~~~~~~~~~~~~~~~~

17 Şubat 2009 Salı

MAYALI POĞAÇA




MAYALI POĞAÇA

MALZEMELER:
1 kg elenmiş un
1 küp (42gr) yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı tuz
İçi için: peynir-maydanoz karışımı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı (akını hamur malzemesine koyabilirsiniz), çörek otu, susam

YAPILIŞI:
Yaş mayayı ılık suya koyup şekeride ekleyip kabarmaya bırakın. Hamurun un hariç tüm malzemelerini mayalı karışımla birlikte karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. 1-2 saat dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iç malzemesinden koyup yarım ay şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye dzip üzerine yumurta sarısı sürün. Ayrıca isteğe göre çörek otu ve susam da serpebilirsiniz. Üzeri hafif kızarana kadar 15 dakika önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin. Kızaran poğaçaları fırında bekletmeyin sertleşir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: