Hoşgeldiniz !
~~~~~~~~~~~~~~~~
>>>
>>>
Etiketler
- ARA SICAKLAR (4)
- BEBEK (1)
- BÖREKLER (1)
- BUTİK KURABİYE (18)
- ÇİKOLATA (5)
- ÇORBALAR (8)
- DEBBIE MACOMBER (1)
- DONDURMA (1)
- EĞİTİM (5)
- EKMEK (1)
- FİKRİ MÜHİM (1)
- HAMUR İŞLERİ (19)
- HARLAN COBEN (1)
- HEDİYE (3)
- HEDİYELİK (14)
- HELVA (1)
- İSMEK (5)
- KAHVALTI (1)
- KEK (2)
- KİTAP (9)
- KURABİYELER (7)
- MACARON (2)
- MAKARNA VE PİLAVLAR (6)
- MARLO MORGAN (1)
- MEYVE (1)
- MEZELER (3)
- NİKAH ŞEKERİ (1)
- PASTACILIK (4)
- PINAR (1)
- ROXANE GAY (1)
- SALATALAR (1)
- SARAH JIO (1)
- SOĞUK İÇECEKLER (1)
- SOĞUK PASTA (1)
- TANITIM (2)
- TATLILAR (23)
- Zeytinyağlılar (1)
7 Temmuz 2014 Pazartesi
MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE:
MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE:
MALZEMELER:
150 gr soğuk margarin (ben sana hamur işi kullanıyorum)
2,5 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu.
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı su.
Üzerine:
1 yumurta sarısı. Ve çörek otu.
YAPILIŞI:
Elenmiş un ve mahlep margarinle elde ufalanır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yoğurulur. 20 dakika dinlendirilip istenilen şekil verilir yaşlanmış tepsiye konur. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 - 20 dakika pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder