Hoşgeldiniz !
~~~~~~~~~~~~~~~~
>>>
>>>
Etiketler
- ARA SICAKLAR (4)
- BEBEK (1)
- BÖREKLER (1)
- BUTİK KURABİYE (18)
- ÇİKOLATA (5)
- ÇORBALAR (8)
- DEBBIE MACOMBER (1)
- DONDURMA (1)
- EĞİTİM (5)
- EKMEK (1)
- FİKRİ MÜHİM (1)
- HAMUR İŞLERİ (19)
- HARLAN COBEN (1)
- HEDİYE (3)
- HEDİYELİK (14)
- HELVA (1)
- İSMEK (5)
- KAHVALTI (1)
- KEK (2)
- KİTAP (9)
- KURABİYELER (7)
- MACARON (2)
- MAKARNA VE PİLAVLAR (6)
- MARLO MORGAN (1)
- MEYVE (1)
- MEZELER (3)
- NİKAH ŞEKERİ (1)
- PASTACILIK (4)
- PINAR (1)
- ROXANE GAY (1)
- SALATALAR (1)
- SARAH JIO (1)
- SOĞUK İÇECEKLER (1)
- SOĞUK PASTA (1)
- TANITIM (2)
- TATLILAR (23)
- Zeytinyağlılar (1)
7 Temmuz 2014 Pazartesi
RAMAZAN PİDESİ
RAMAZAN PİDESİ (Tarif DERYA BAYKAL'dan)
MALZEMELER
* 500 GR UN
* 350 GR SU
* 12 GR TUZ
* 25 GR MAYA
ÜZERİ İÇİN;
* 1 ADET YUMURTA SARISI
* ÇÖREK OTU
YAPILIŞI:
Unu bir kaba koyup ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortsya mayayı koyup suyla açıyoruz. Tuzu una serpiyoruz. Unu mayayla birleştirip karıştırıyoruz, karıştırırken de suyu ekliyoruz. Hamuru yoğuruyoruz. Hamur ele yapışıyor telaş yok. Yoğurduktan sonra hamuru ikiye ayırıp üzerine temiz bir bez örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Kabarıp mayalanan hamurun birini tepsiye yayıp parmaklarımızla üzerine pide oyukları yapıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış ben 200 dereceşik fırında pişirdim. Ekmek ve pide çeşitleri yüksek ısıda pişirildiği için 200 derecede pişirdim. Üzeri kızarınca fırından çıkardım. Bu ölçüden 2 adet çıkıyor.
Aslında güzel oldu fakat 2 kusur oldu. Yaş maya yerine kuru instant maya kullandım. Maya bence fazla geldi. Piştikten sonra maya kokusu baya geliyordu. Bir de yağlı kağıda yapıştı. Çıkaramadım mecburen altını kesmek zorunda kaldım. Yalnız tarif okadar basit ve kolayki bir sonraki yapımda mayayı azaltacağım tepsiye yağlı kağıt yerine tepsiyi yağlayıp un serperek denicem. Su oranı yeterli. Birde ben suyu ılıktan hafif çok az sıcak kullandım. Çok güzel kabardı. Pişmede de sıkıntı yok. Belirtiğim gibi maya kokusu rahatsız ediciydi. Tarif için çok teşekkür. Yapacaklara afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder