Hoşgeldiniz !
~~~~~~~~~~~~~~~~
>>>
>>>
Etiketler
- ARA SICAKLAR (4)
- BEBEK (1)
- BÖREKLER (1)
- BUTİK KURABİYE (18)
- ÇİKOLATA (5)
- ÇORBALAR (8)
- DEBBIE MACOMBER (1)
- DONDURMA (1)
- EĞİTİM (5)
- EKMEK (1)
- FİKRİ MÜHİM (1)
- HAMUR İŞLERİ (19)
- HARLAN COBEN (1)
- HEDİYE (3)
- HEDİYELİK (14)
- HELVA (1)
- İSMEK (5)
- KAHVALTI (1)
- KEK (2)
- KİTAP (9)
- KURABİYELER (7)
- MACARON (2)
- MAKARNA VE PİLAVLAR (6)
- MARLO MORGAN (1)
- MEYVE (1)
- MEZELER (3)
- NİKAH ŞEKERİ (1)
- PASTACILIK (4)
- PINAR (1)
- ROXANE GAY (1)
- SALATALAR (1)
- SARAH JIO (1)
- SOĞUK İÇECEKLER (1)
- SOĞUK PASTA (1)
- TANITIM (2)
- TATLILAR (23)
- Zeytinyağlılar (1)
7 Temmuz 2014 Pazartesi
SÜTLAÇ
Malzemeler:
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2-3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Servis için tarçın.
Yapılışı:
Öncelikle su ve pirinç derin bir tencerede pirinçler iyice şişip yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Pirinçlerin şişmesi için su az gelirse azar azar ilave edebilirsiniz. daha sonra içine süt eklenir kaynaması beklenir kaynayınca içine şeker eklenir. Şeker eriyince nişasta bir kasede az sütle karıştırılır ve kaynayan pirinçli süte eklenir. Kıvamı yoğunlaşınca ateşten alınır vanilya eklenir. Kaselere boşaltılıp soğuk servis yapılır. Servis yapılırken isteğe bağlı tarçın ile süslenir.
Not: Fırın sütlaç için içine süt ile beraber 1 yumurta eklenir. Fırın kaplarına boşaltılıp fırının üst rafına içi su dolu tepsiye koyulur. Üstü kızartılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder