Hoşgeldiniz !

~~~~~~~~~~~~~~~~

19 Haziran 2008 Perşembe

PAZILI TAVUK YEMEĞİ















Malzemeler:
1 Adet kuru soğan
1 adet büyük yada 2 adet küçük boy patates
2 çorba kaçığı margarin
10-12 adet tavuk budu (baget)
1 demet pazı

Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranır.. İçine tavuk butları atılır.. Biraz çevrilir ve 5-10 dakika ateşte kendi suyunu çekene kadar bekletilir... İçine iri doğranmış patates ve havuç eklenir... Üzerini geçecek kadar su eklenir. İçine çok iri doğranmış pazı yaprakları ilave edilir ve pişmeye bırakılır.. Bir kasede limon suyu, yumurta ve un karışımından terbiye yapılır.... İçine konur karıştırılır ve ateşten alınır... Harika bir yemek..... Pazının bu yemkteki lezzetini ancak yapan anlar...

Hiç yorum yok: