Malzemeler:
1/2 Yarım kilo patates
3 kase hazırlanmış beşamel sos (margarin, un, sütle hazırlananan sos. Ben göz kararı yaptığım için miktar veremiyorum)
1 orta boy kuru soğan
2-3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tuz
Kıtır ekmek küpleri
Yapılışı: Kısaca, Yarım kilo kadar soyulmuş patatesler haşlanır. Suyu dökülmez. Haşlanan patatesler suyu ile birlikte mikserlenir. Akıcı kıvamda olmalı. 3 kase kadar hazırlanmış beşamel sos eklenir. 2-3 çorba kaşığı margarin eritilir. 1 orta boy doğranmış soğan kavrulur. çorbaya eklenir. Tuzuda eklenir. Hepsi tekrar mikserlenir. Kıtır ekmek küpleri ile birlikte sıcak olarak servis yapılır. Harika bir çorbadır. Hem kolay, hem sağlıklı. Şimdiden afiyet olsun.
Hoşgeldiniz !
~~~~~~~~~~~~~~~~
>>>
>>>
Etiketler
- ARA SICAKLAR (4)
- BEBEK (1)
- BÖREKLER (1)
- BUTİK KURABİYE (18)
- ÇİKOLATA (5)
- ÇORBALAR (8)
- DEBBIE MACOMBER (1)
- DONDURMA (1)
- EĞİTİM (5)
- EKMEK (1)
- FİKRİ MÜHİM (1)
- HAMUR İŞLERİ (19)
- HARLAN COBEN (1)
- HEDİYE (3)
- HEDİYELİK (14)
- HELVA (1)
- İSMEK (5)
- KAHVALTI (1)
- KEK (2)
- KİTAP (9)
- KURABİYELER (7)
- MACARON (2)
- MAKARNA VE PİLAVLAR (6)
- MARLO MORGAN (1)
- MEYVE (1)
- MEZELER (3)
- NİKAH ŞEKERİ (1)
- PASTACILIK (4)
- PINAR (1)
- ROXANE GAY (1)
- SALATALAR (1)
- SARAH JIO (1)
- SOĞUK İÇECEKLER (1)
- SOĞUK PASTA (1)
- TANITIM (2)
- TATLILAR (23)
- Zeytinyağlılar (1)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder