Malzemeler:
4-5 Adet Domates
1 çorba kaşığı un
Tuz Pul biber yada kara biber (Benim terciğim pul biber. İsteğe bağlı)
Aldığı kadar su
rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı: Domatesi rondodan geçiriyorum rendeleyince çakirdekleri tane tane kalıyor. Mutlaka rondo ile. Yağda unu biraz kavuruyorum. Hafif yoğunluk vermesi için un. İçine domatesi ekleyip çırpıcı ile karıştırıyorum. Topaklanmaması için çırpıcı ile karıştırıyorum. Yavaş yavaş kaynar su ekliyorum. Tuzunu biberini ekleyip servis yaparkende üzerine kaşar peyniri rendesi serpiyorum. Harika oluyor
Not: Burdaki ince deyat domatesin kesinlikle rondodan geçirmesi. Öyle içine tavuk suyu yada maydanoz sapı falan da koymuyorum. Tabi isteyen koyabilir. Piştikten sonra blenderdan geçirilmesini tavsiye etmem. Tadı değişiyor ve köpürüyor.
Hoşgeldiniz !
~~~~~~~~~~~~~~~~
>>>
>>>
Etiketler
- ARA SICAKLAR (4)
- BEBEK (1)
- BÖREKLER (1)
- BUTİK KURABİYE (18)
- ÇİKOLATA (5)
- ÇORBALAR (8)
- DEBBIE MACOMBER (1)
- DONDURMA (1)
- EĞİTİM (5)
- EKMEK (1)
- FİKRİ MÜHİM (1)
- HAMUR İŞLERİ (19)
- HARLAN COBEN (1)
- HEDİYE (3)
- HEDİYELİK (14)
- HELVA (1)
- İSMEK (5)
- KAHVALTI (1)
- KEK (2)
- KİTAP (9)
- KURABİYELER (7)
- MACARON (2)
- MAKARNA VE PİLAVLAR (6)
- MARLO MORGAN (1)
- MEYVE (1)
- MEZELER (3)
- NİKAH ŞEKERİ (1)
- PASTACILIK (4)
- PINAR (1)
- ROXANE GAY (1)
- SALATALAR (1)
- SARAH JIO (1)
- SOĞUK İÇECEKLER (1)
- SOĞUK PASTA (1)
- TANITIM (2)
- TATLILAR (23)
- Zeytinyağlılar (1)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder