Malzemeler:
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 adet yumurta
1/2 (yarım)su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen yada reyhan
2 kase sarımsaklı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet taze soğan küçük doğranmış
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı: Bulguru temizleyip yıkadıktan sonra süzün ve 1/2 (yarım) çay bardağı su ekleyip şişmesi için bekleyin. Şişince içinde yumurtayı, unu, tuzu, fesleğen yada reyhanı ilave ederek yoğurun. Hamur çok katı olmayacak. Elinize yapışabilir. Elinizi ıslatarak küçük misketler yapın. Kaynamış tuzlu suda haşlayın. sudan çıkardığınız misketleri. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Sıvı yağı kızdırın. Önce soğanları kavurmadan pişirin. Yağın içinden süzerek yoğurtlu misketlerin üzerine serpiştirin. Aynı kızgın yağda pul biberi 10 saniye kadar çevirin yağı ile birlikte misketlerin üzerine dökün. Sıcak servis yapın.
Hoşgeldiniz !
~~~~~~~~~~~~~~~~
>>>
>>>
Etiketler
- ARA SICAKLAR (4)
- BEBEK (1)
- BÖREKLER (1)
- BUTİK KURABİYE (18)
- ÇİKOLATA (5)
- ÇORBALAR (8)
- DEBBIE MACOMBER (1)
- DONDURMA (1)
- EĞİTİM (5)
- EKMEK (1)
- FİKRİ MÜHİM (1)
- HAMUR İŞLERİ (19)
- HARLAN COBEN (1)
- HEDİYE (3)
- HEDİYELİK (14)
- HELVA (1)
- İSMEK (5)
- KAHVALTI (1)
- KEK (2)
- KİTAP (9)
- KURABİYELER (7)
- MACARON (2)
- MAKARNA VE PİLAVLAR (6)
- MARLO MORGAN (1)
- MEYVE (1)
- MEZELER (3)
- NİKAH ŞEKERİ (1)
- PASTACILIK (4)
- PINAR (1)
- ROXANE GAY (1)
- SALATALAR (1)
- SARAH JIO (1)
- SOĞUK İÇECEKLER (1)
- SOĞUK PASTA (1)
- TANITIM (2)
- TATLILAR (23)
- Zeytinyağlılar (1)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder