Hoşgeldiniz !

~~~~~~~~~~~~~~~~

19 Haziran 2008 Perşembe

TERBİYELİ KABAK DOLMASI












Malzemeler:
1 kilo kabak
1 adet rendelenmiş soğan
300 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
dereotu
tuz
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı yoğurt


1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1/2 yarım limonun suyu

Yapılışı:
Kıymayı ayıklanmış pirnci rendelenmiş soğanı ve tuzu bir kapta iyice yoğurun iç harcı hazırlayın.
Kabakların içini oyun (atmayın mücver yaparsınız) ve içine iç harçtan doldurun.
Tencereye yerleştirin. Kabak boylarının yarısına kadar su ekleyin. Üzerine gelişi güzel margarin koyun. Biraz daha tuz serperek pişmeye bırakın. Bir kasede yoğurt, un, yumurta ve limon suyunu iyice çırpın. Pişen kabak dolmasının suyundan yavaş yavaş karıştırarak bir kepçe kadar ekleyerek kesilmemesini sağlayın. Dolamalrın üzerine gezdirin 2 dakika terbiye ile pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: