Hoşgeldiniz !
~~~~~~~~~~~~~~~~
>>>
>>>
Etiketler
- ARA SICAKLAR (4)
- BEBEK (1)
- BÖREKLER (1)
- BUTİK KURABİYE (18)
- ÇİKOLATA (5)
- ÇORBALAR (8)
- DEBBIE MACOMBER (1)
- DONDURMA (1)
- EĞİTİM (5)
- EKMEK (1)
- FİKRİ MÜHİM (1)
- HAMUR İŞLERİ (19)
- HARLAN COBEN (1)
- HEDİYE (3)
- HEDİYELİK (14)
- HELVA (1)
- İSMEK (5)
- KAHVALTI (1)
- KEK (2)
- KİTAP (9)
- KURABİYELER (7)
- MACARON (2)
- MAKARNA VE PİLAVLAR (6)
- MARLO MORGAN (1)
- MEYVE (1)
- MEZELER (3)
- NİKAH ŞEKERİ (1)
- PASTACILIK (4)
- PINAR (1)
- ROXANE GAY (1)
- SALATALAR (1)
- SARAH JIO (1)
- SOĞUK İÇECEKLER (1)
- SOĞUK PASTA (1)
- TANITIM (2)
- TATLILAR (23)
- Zeytinyağlılar (1)
11 Haziran 2008 Çarşamba
BÖREK
Malzemeler:
4-5 adet yufka için
1 çorba kaşığı margarini eritip
içine 1,5 - 2 su bardağı kadar süt ilave edip,
1 adetde yumurtayı iyice çrpıyorum.
(göz kararı kullanıyorum ben)
Yapılışı:
Her yufka katlarına sıvı malzemeden 1-2 çorba kaşığı gezdiriyorum. İsteğe göre peynirli, kıymalı, yada patatesli harç kullanabilirsiniz. En son yufkalar bitince fırına koymadan önce ben sanki servis yapacakmış gibi kesip, Kalan sıvıya 1 çorba kaşığıda yoğurt ekleyip iyice çırpıp tepside kesilmiş yufkanın üzerine gezdirerek döküyorum. Üzerine isteğe göre çörekotu ve susamda serpebilirsiniz. Pişince fırından hemen çıkarıp elimle su serpiyorum. Harika bir yumuşak böreğim olmuş oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder