Hoşgeldiniz !

~~~~~~~~~~~~~~~~

17 Ekim 2018 Çarşamba

EV YAPIMI TARHANA VE ÇORBASI

Ev yapımı, anne çorbası candır. Tarhana. Mmmm.. 😋 

Tarif annemin. ☺️ 
Evde ev yapımı ekşi yoğurt vardı. İçine domates, kırmızı biber, yeşil köy biberi ve bolca kuru soğan doğrandı. Bir tane de kırmızı acı biber eklendi. Malzeme karıştırılıp en az 5 gün beklettik. Karışım el blenderı ile ezildi. Sonra içine alabildiğince, kulak memesi yumuşaklığında ele hafif yapışkan bir hamur kıvamına gelene kadar un eklenip yoğruldu. 4-5 günde tarhanamız oldu.


Dip notlarım; 
Burası Didim, hava çok sıcak, balkonda 4-5 gün de kıvama geldi.
Tarhun otumuz yoktu ekleyemedik.
Hamuru kavanozda buzdolabında saklıyoruz. Tepside yada benzeri düz zeminde açık hava da kurutuyoruz.

Çorba yapılışı.
1 litre su içine, küçük bir kase hamur ve 2 çorba kaşığı kadar da zeytin yağı ekleyip ocakTa karıştırarak pişiriyoruz.
Servise hazır. Afiyet olsun. 😋

Hiç yorum yok: