Ev yapımı, anne çorbası candır. Tarhana. Mmmm.. 😋
Tarif annemin. ☺️
Evde ev yapımı ekşi yoğurt vardı. İçine domates, kırmızı biber, yeşil köy biberi ve bolca kuru soğan doğrandı. Bir tane de kırmızı acı biber eklendi. Malzeme karıştırılıp en az 5 gün beklettik. Karışım el blenderı ile ezildi. Sonra içine alabildiğince, kulak memesi yumuşaklığında ele hafif yapışkan bir hamur kıvamına gelene kadar un eklenip yoğruldu. 4-5 günde tarhanamız oldu.
Dip notlarım;
Burası Didim, hava çok sıcak, balkonda 4-5 gün de kıvama geldi.
Tarhun otumuz yoktu ekleyemedik.
Hamuru kavanozda buzdolabında saklıyoruz. Tepside yada benzeri düz zeminde açık hava da kurutuyoruz.
Çorba yapılışı.
1 litre su içine, küçük bir kase hamur ve 2 çorba kaşığı kadar da zeytin yağı ekleyip ocakTa karıştırarak pişiriyoruz.
Servise hazır. Afiyet olsun. 😋
Hoşgeldiniz !
~~~~~~~~~~~~~~~~
>>>
>>>
Etiketler
- ARA SICAKLAR (4)
- BEBEK (1)
- BÖREKLER (1)
- BUTİK KURABİYE (18)
- ÇİKOLATA (5)
- ÇORBALAR (8)
- DEBBIE MACOMBER (1)
- DONDURMA (1)
- EĞİTİM (5)
- EKMEK (1)
- FİKRİ MÜHİM (1)
- HAMUR İŞLERİ (19)
- HARLAN COBEN (1)
- HEDİYE (3)
- HEDİYELİK (14)
- HELVA (1)
- İSMEK (5)
- KAHVALTI (1)
- KEK (2)
- KİTAP (9)
- KURABİYELER (7)
- MACARON (2)
- MAKARNA VE PİLAVLAR (6)
- MARLO MORGAN (1)
- MEYVE (1)
- MEZELER (3)
- NİKAH ŞEKERİ (1)
- PASTACILIK (4)
- PINAR (1)
- ROXANE GAY (1)
- SALATALAR (1)
- SARAH JIO (1)
- SOĞUK İÇECEKLER (1)
- SOĞUK PASTA (1)
- TANITIM (2)
- TATLILAR (23)
- Zeytinyağlılar (1)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder