Hoşgeldiniz !
~~~~~~~~~~~~~~~~
>>>
>>>
Etiketler
- ARA SICAKLAR (4)
- BEBEK (1)
- BÖREKLER (1)
- BUTİK KURABİYE (18)
- ÇİKOLATA (5)
- ÇORBALAR (8)
- DEBBIE MACOMBER (1)
- DONDURMA (1)
- EĞİTİM (5)
- EKMEK (1)
- FİKRİ MÜHİM (1)
- HAMUR İŞLERİ (19)
- HARLAN COBEN (1)
- HEDİYE (3)
- HEDİYELİK (14)
- HELVA (1)
- İSMEK (5)
- KAHVALTI (1)
- KEK (2)
- KİTAP (9)
- KURABİYELER (7)
- MACARON (2)
- MAKARNA VE PİLAVLAR (6)
- MARLO MORGAN (1)
- MEYVE (1)
- MEZELER (3)
- NİKAH ŞEKERİ (1)
- PASTACILIK (4)
- PINAR (1)
- ROXANE GAY (1)
- SALATALAR (1)
- SARAH JIO (1)
- SOĞUK İÇECEKLER (1)
- SOĞUK PASTA (1)
- TANITIM (2)
- TATLILAR (23)
- Zeytinyağlılar (1)
2 Ekim 2018 Salı
HAVUÇLU KEK
Havuçlu kek malzemeleri ve yapılışı:
3 yumurta
1su bardağı toz şeker
1su bardağı sıvı yağ
1su bardağı süt
1su bardağı kırılmış ceviz
3 adet rendelenmiş havuç
3 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Önce yumurta ve şeker iyice çırpıyoruz. Sonra diğer malzemeleri sırayla ekliyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula yada ahşap kaşıkla karıştırıyoruz. Yağlanıp unlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz. Kesinlikle fırın kapağı açılmayacak. Fırından çıkınca sosu üzerine döküp yaydım. Sos hafif katı oluyor spatula yardımı ile yayalım.
Sosun malzemeleri :
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı vanilya
Hepsini sos tenceresinde karıştırıp pişiriyoruz. Fırından yeni çıkmış kekin üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun. 😊 ❤️
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder