Malzemeler:
1/2 (yarım) litre süt
1 paket hazır toz vanilyalı puding
1 kutu labne peyniri
1 adet yumurta
1 paket kedi dili savyer bisküvi
Kakao (Süslemek için)
Islatmak İçin:
1,5 su bardağı kadar sıcak su
1 çorba kaşığı neskafe
1 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Pudingi süt ve yumurtayla birlikte ateşte koyu muhallebi kıvamlı pişirin. Ateşten alın.
labne peynirini koyun mikserleyin.
Ayrı bir kapta sıcak su, şeker ve neskafeyi karıştırın.
Küçük kare borcama bir sıra kedi dili bisküvi dizelim.
Bisküvileri bu karışımda ıslatıp kaselerin yada kupların içine yerleştirin.
Yada çorba kaşığı yardımı ile üzerlerine gezdirelim.
Sonra üzerlerine muhallebinin yarısını dökelim.
2. sırayı da dizelim aynı işlemi tekrarlayalım.
Hafif ılınınca çay süzgeci yardımıyla kakao serpelim.
Oda ısısına gelince buz dolabında soğumaya bırakalım.
Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hoşgeldiniz !
~~~~~~~~~~~~~~~~
>>>
>>>
Etiketler
- ARA SICAKLAR (4)
- BEBEK (1)
- BÖREKLER (1)
- BUTİK KURABİYE (18)
- ÇİKOLATA (5)
- ÇORBALAR (8)
- DEBBIE MACOMBER (1)
- DONDURMA (1)
- EĞİTİM (5)
- EKMEK (1)
- FİKRİ MÜHİM (1)
- HAMUR İŞLERİ (19)
- HARLAN COBEN (1)
- HEDİYE (3)
- HEDİYELİK (14)
- HELVA (1)
- İSMEK (5)
- KAHVALTI (1)
- KEK (2)
- KİTAP (9)
- KURABİYELER (7)
- MACARON (2)
- MAKARNA VE PİLAVLAR (6)
- MARLO MORGAN (1)
- MEYVE (1)
- MEZELER (3)
- NİKAH ŞEKERİ (1)
- PASTACILIK (4)
- PINAR (1)
- ROXANE GAY (1)
- SALATALAR (1)
- SARAH JIO (1)
- SOĞUK İÇECEKLER (1)
- SOĞUK PASTA (1)
- TANITIM (2)
- TATLILAR (23)
- Zeytinyağlılar (1)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder