Hoşgeldiniz !
~~~~~~~~~~~~~~~~
>>>
>>>
Etiketler
- ARA SICAKLAR (4)
- BEBEK (1)
- BÖREKLER (1)
- BUTİK KURABİYE (18)
- ÇİKOLATA (5)
- ÇORBALAR (8)
- DEBBIE MACOMBER (1)
- DONDURMA (1)
- EĞİTİM (5)
- EKMEK (1)
- FİKRİ MÜHİM (1)
- HAMUR İŞLERİ (19)
- HARLAN COBEN (1)
- HEDİYE (3)
- HEDİYELİK (14)
- HELVA (1)
- İSMEK (5)
- KAHVALTI (1)
- KEK (2)
- KİTAP (9)
- KURABİYELER (7)
- MACARON (2)
- MAKARNA VE PİLAVLAR (6)
- MARLO MORGAN (1)
- MEYVE (1)
- MEZELER (3)
- NİKAH ŞEKERİ (1)
- PASTACILIK (4)
- PINAR (1)
- ROXANE GAY (1)
- SALATALAR (1)
- SARAH JIO (1)
- SOĞUK İÇECEKLER (1)
- SOĞUK PASTA (1)
- TANITIM (2)
- TATLILAR (23)
- Zeytinyağlılar (1)
17 Ekim 2018 Çarşamba
SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Şu yaz aylarında hafif bir tatlı ister canımız.
Ha işte o zaman hemen ağzımız tatlansın.
Yine çok basit bir tatlı tarifi veriyorum. Ve yine hemen şipşak yapabileceksiniz. ☺️ 😉 😋
SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Malzemeleri :
1 kilo süt
7 yada 9 yemek kaşığı irmik (irmik cinsine göre değişiyor)
14 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Yapılışı:
Sütün içine irmik ve şeker ekleyip, karıştırarak pişiriyoruz. Fokurdamaya başlayınca altını kısıp 3-5 dakika kaynamaya bırakıyoruz. Ocağı kapatıp vanilyayı ekliyoruz. Büyük kare borcama yada o ayarda herhangi bir tepsiye boşaltıyoruz. Soğuyunca buzdolabına alıyoruz. Dilimlenecek şekilde bir kaç saat buzdolabında soğuyoruz. Üzeri istenilen şekilde süslenip servis yapıyoruz.
Ben tarçın ve hindistan cevizi ile servis yaptım. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder