Hoşgeldiniz !

~~~~~~~~~~~~~~~~

17 Ekim 2018 Çarşamba

LİMONLU REVANİ



Çok basit, şipşak yapabileceğiniz bir revani tarifi veriyorum.

LİMONLU REVANİ

Malzemeleri:3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1, 5 su bardağı un
1 limonun kabuğunun rendesi 🍋

Şerbeti İçin:
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 limonun suyu

YAPILIŞI : Şerbetin malzemelerini bir tencereye alalım. Kaynayınca bir taşım kaynatıp kapatalım. Çok fazla uzun uzun kaynatmaya gerek yok. 
Revani için; Un, vanilya, kabartma tozu ayrı bir yerde birlikte elenir.
Ayrı bir kapta da yumurta ve toz şeker iyice çırpılır, krema kıvamına gelirken sırayla diğer malzemeler ilave edilir çırpmaya devam edilir. En son elenmiş un karışımı eklenir ve çırpılır. Küçük bir borcama yada tepsiye boşaltılır. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. 🔪 Bıçak yada kürdan kontrolü ile pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Çıkarınca dilimleyip şerbeti gezdiriyoruz. Şerbeti çok görünebilir. Ama hemen çekiyor. Az dökmeyin kuru oluyor. Kenara bir bardak ayırıp kalanı dökelim şerbetin. Servis yaparken ayırdığımız bardaktaki şerbetten gezdirelim üzerine. 
Ben hindistan cevizi ile süsledim, siz istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: